Veelgestelde vragen

In deze algemene informatie geven wij de antwoorden op enkele veelgestelde algemene vragen over de producten van Kneipp en het gebruik ervan:

Show All / Hide All

fold faq

Waar is Kneipp verkrijgbaar in België en Luxemburg?

 

Alle Kneipp producten die op deze website staan worden in België en Luxemburg verkocht bij diverse drogisten, warenhuizen, supermarkten, reformwinkels en apotheken, waaronder:

  • Belgie:  Kruidvat, Delhaize, DI, AD Delhaize, Essenza, INNO, Colruyt, Makro, Carrefour, GB Partner, Alvo en Cora.
  • Luxemburg: Match, Pall Center, Massen, Alima, Auchan, Coop des Cheminots en Cora.

Het kan voorkomen dat een bepaald Kneipp product niet bij de winkel van jouw keuze wordt aangeboden. Informeer in dit geval bij een vakdrogist in de buurt of ze het product voor je kunnen nabestellen of bestel het product bij een online drogist.

 

fold faq

Zijn Kneipp producten online te bestellen?

Kneipp producten zijn onder andere te bestellen via onze eigen webshop in samenwerking met drogisterij.net. Heb je interesse in het online bestellen van onze producten, ga dan naar www.drogisterij.net/index.php

fold faq

Hoelang zijn de Kneipp producten houdbaar?

Hoe lang een product minimaal houdbaar is na opening is af te lezen van een symbool op de verpakking. Het symbool stelt een geopend potje voor. De maximale houdbaarheid wordt aangeduid in een aantal maanden (M). Het symbool met de maandaanduiding geeft de termijn aan waarin het product optimaal gebruikt kan worden na openen. Producten die na aankoop nog niet geopend zijn hebben een houdbaarheid van ongeveer 30 maanden (omgerekend ongeveer 2,5 jaar). Hierna zullen de geur en de werking van de essentiële oliën afnemen.

fold faq

Heeft Kneipp ook iets voor in een whirlpool?

In een whirlpool in de badkamer kun je Kneipp Badkristallen gebruiken. Tenzij de fabrikant van het bad iets anders adviseert. Kneipp Badkristallen zijn getest en geschikt bevonden door de whirlpoolfabrikanten Galatea en Villeroy & Boch. Ze zijn verkrijgbaar in de geuren lavendel, eucalyptus en oranje-lindebloesem. Ze geven net zo’n fijne geurbeleving als de badoliën van Kneipp.

fold faq

Wat is het verschil tussen een huidolie en bodylotion?

Bodylotion is het meest geschikt voor een vochtarme huid. Huidolie voor een vetarme huid. Maar je kunt de producten ook prima tegelijk gebruiken. Want ook al is jouw huid niet droog, dan is huidolie bijvoorbeeld ook weer heel geschikt voor glanzende zomerbenen. Bij de meeste mensen droogt de huid altijd wel een beetje uit door de verwarming, warme douches of de zon. Goede verzorging is altijd aan te raden

fold faq

Wat is het verschil tussen badolie, badschuim en badkristallen?

Het verschil tussen de producten zit hem in het oliegehalte. Na een bad gevuld met badolie blijft er een dun laagje olie achter op de huid, die zelfs na het baden nog een aromatherapeutische en huidverzorgende werking heeft. Mocht je dit niet fijn vinden, dan kan gekozen worden voor een badschuim of de badkristallen. De badschuim heeft als specifiek kenmerk dat het weelderig schuimt ten opzichte van de badkristallen. De badkristallen daarentegen zijn meer geschikt voor mensen met een vette huid. 

fold faq

Kan er sprake zijn van verkleuring van mijn bad wanneer ik producten van Kneipp gebruik?

Bij onbeschadigde, gladde oppervlakken zal er, ongeacht het materiaal van het bad, geen verkleuring optreden als je nauwkeurig de gebruiksaanwijzing aanhoudt. Let erop dat je altijd eerst het water in het bad laat lopen en daarna het badproduct toevoegt. Onverdunde producten die per ongeluk op het badoppervlak terechtkomen, zo snel mogelijk met een vochtige doek en met een gewoon reinigingsmiddel verwijderen.

fold faq

Zitten er conserveringsmiddelen in de Kneipp producten?

Kneipp producten zijn vrij van conserveringsmiddelen zoals parabenen.

fold faq

Kunnen de producten van Kneipp gebruikt worden door baby's en kleine kinderen?

Wij raden het niet aan om producten van Kneipp te gebruiken voor kinderen onder de zes jaar. De huid van kleine kinderen is namelijk totaal anders dan die van een volwassene en het reukorgaan van een kind is daarnaast nog niet volledig ontwikkeld. Het is daarom beter om speciale babyproducten te gebruiken en deze heeft Kneipp momenteel niet in het assortiment. Voor kinderen ouder dan zes jaar kunnen het beste de verzorgende producten op basis van plantaardige oliën gebruik worden, zoals de amandelolie. Deze olie is zeer geschikt, omdat deze heel mild is voor de gevoelige huid.

fold faq

Zijn de Kneipp producten getest op dieren?

Kneipp producten zijn niet getest op dieren. Ze bevatten ook geen dierlijke bestanddelen en zijn dus geschikt voor vegetariërs.

fold faq

Kunnen de producten van Kneipp gebruikt worden door zwangere vrouwen?

Daar er geen wetenschappelijk onderzoek is gedaan naar het effect van de producten op het lichaam tijdens de zwangerschap kan er ook geen wetenschappelijk onderbouwde uitspraak worden gedaan over het gebruik van onze producten tijdens de zwangerschap. Daarmee is overigens niet gezegd dat deze producten schadelijk kunnen zijn. We weten alleen niet precies welk effect ze hebben op aanstaande moeder of ongeboren kind. Daarom raden wij ook aan om altijd navraag te doen bij een behandelend arts of verloskundige vragen over welke producten zij wel en niet mogen gebruiken.

fold faq

Zijn Kneipp producten geschikt voor vegetariërs en veganisten?

Voor vegetariërs:

Alle Kneipp producten zijn geschikt voor vegetariërs.

Voor veganisten:

Veganisten kunnen ook bijna alle Kneipp producten gebruiken, behalve de hieronder genoemde:

*    De hand-, voet- en gezichtscrèmes. Deze bevatten namelijk bijenwas.
*    De badbruistabletten. Deze bevatten melkweipoeder.

 

Heeft u een vraag?

Klik dan hier

mailyoutube